Proiectul BEO lansează Raportul de sinteză a analizei nevoilor specialiștilor in Angajare Asistata în București, România
Proiectul BEO lansează Raportul de sinteză a analizei nevoilor specialiștilor in Angajare Asistata în București, România
Pe 18 octombrie 2024 la București, proiectul BEO (Business Engagement Odyssey) și-a lansat Raportul de sinteză a analizei nevoilor Specialiștilor in Angajare Asistata. Obiectivele analizei nevoilor au fost: (1) obținerea de informații despre materialele de formare existente in ceea ce privește implicarea angajatorilor, (2) identificarea competențelor, cunoștințelor și abilităților cheie pentru implicarea eficientă a angajatorilor și (3) înțelegerea nevoilor și așteptărilor angajatorilor pentru a-i ajuta să angajeze persoane cu dizabilități. Implicarea angajatorului este o componentă critică a angajării asistate, cu toate acestea, este adesea un domeniu în care profesioniștii in Angajare Asistata (Supported Employment – SE) se simt cel mai puțin încrezători.
Partenerii proiectului BEO, conduși de Fundatia Health Action Overseas (HAO), România și Institutul Universitar de Reabilitare (URI), Slovenia, au conceput două chestionare – unul pentru profesioniștii SE și unul pentru angajatori. Chestionarele au fost completate de 174 de profesioniști din 16 state UE (5 state partenere in cadrul proiectului: Belgia, Portugalia, România, Slovenia și Marea Britanie) și 63 de angajatori din alte 5 state partenere. Fiecare partener a produs apoi un raport național, care a fost analizat colaborativ pentru a crea un raport de sinteză a nevoilor de formare.
Principalele constatări evidențiază necesitatea unei formări specializate în implicarea angajatorilor și politici și practici îmbunătățite pentru a sprijini incluziunea persoanelor cu dizabilități. Ca răspuns, proiectul va concepe un pachet de formare privind competențele și cunoștințele primare identificate în sondaje, alături de un ghid de bune practici. Acest ghid va oferi sfaturi practice, bune practici și inspirație pentru angajatori pentru a implementa inițiative eficiente și incluzive la locul de muncă. Ghidul de bune practici va fi lansat anul viitor în cadrul evenimentului World Café de la Lisabona.
Proiectul BEO este finanțat în cadrul programului UE Erasmus+, iar scopul proiectului este de a dezvolta un program de formare specializată pentru a îmbunătăți abilitățile de implicare a angajatorilor profesioniștilor de ocupare a forței de muncă asistate.
Proiectul BEO are 6 parteneri – GTB (Belgia – partener principal), APEA (Portugalia), URI (Slovenia), BASE (Anglia), HAO (România) și ASEE, cunoscute anterior sub denumirea de EUSE European Network).
Proiectul BEO a fost lansat în noiembrie 2023 și este un proiect de doi ani (septembrie 2025). Pentru a afla mai multe despre proiectul BEO, contactați partenerul principal GTB, Stefany Tan E| stefany.tan@gtb.be sau Daan Henkens E| daan.henckens@gtb.be
Informații privind proiectul BEO:
URI (Slovenia), BASE (Anglia), HAO (România) și Association of Supported Employment Europe (ASEE), cunoscută anterior sub numele de Uniunea Europeană a Ocupării Sprijinite a Forței de Muncă (EUSE)
Pentru mai multe informații despre proiectul BEO, contactați partenerul principal GTB, Stefany Tan E| stefany.tan@gtb.be sau Daan Henkens E| daan.henckens@gtb.be