Invitatie la Conferinta de lansare a proiectului 'Labour market Employment for young Adults with a Disability - LEAD'

24/10/2018 17:22
Fundatia Health Action Overseas în calitate de lider de parteneriat, alături de ZGURA-M LTD. (Bulgaria), Consultis – Consultoria Empresarial, Unipessoal Lda. (Portugalia), G.M EuroCy Innovations Ltd, (Cipru) şi Status Employment (Marea Britanie), vă invită la conferinţa de lansare a proiectului „Labour market Employment for young Adults with a Disability – LEAD”, in data de 07 noiembrie 2018, la Hotel IBIS Constanţa, sala TRAIAN, începând cu ora 10:00.
 
Proiectul, care se adresează tinerilor cu dizabilităţi, se derulează în perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2021 şi este cofinanţat din EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Obiectivul general al proiectului vizează creşterea accesului tinerilor cu dizabilităţi pe piaţa forţei de muncă, prin aplicarea unor măsuri optime în procesul de ocupare a acestora. 450 de tineri cu dizabilităţi, cu vârsta între 15 şi 29 de ani, dintre care 150 din România, vor beneficia de realizarea unor profile vocaţionale, urmate de planuri individuale de acţiune; vor participa la activităţi de voluntariat şi la procesul de angajare asistată, inclusiv la întâlniri cu potenţiali angajatori. În ceea ce priveşte ţara noastră, datorită acestui proiect, vor fi înfiinţate două Centre de servicii și resurse în angajare asistată la Constanţa şi Bucureşti, cel din Capitală, autorizat pentru formare în domeniul angajării asistate. Companiile interesate să se implice în îmbunătăţirea situaţiei privind ocuparea tinerilor cu dizabilităţi vor beneficia în cadrul proiectului de informare şi consultanţă în domeniul angajării asistate, de cursuri de formare, precum şi de un ghid de bune practici în angajarea tinerilor cu dizabilităţi.
 
Ne-am dori să vă avem alături de noi la acest eveniment, pe care noi ni-l dorim informativ, interactiv şi un bun punct de plecare pentru ca împreună să facem un mâine mai bun pentru tinerii cu dizabilități. Ne puteti contacta la telefon 0771.442.041 sau 0723.501.607 sau pe email: contact[at]hao.org.ro