News

Invitatie la Conferinta de lansare a proiectului 'Labour market Employment for young Adults with a Disability - LEAD'

24/10/2018 17:22
Fundatia Health Action Overseas în calitate de lider de parteneriat, alături de ZGURA-M LTD. (Bulgaria), Consultis – Consultoria Empresarial, Unipessoal Lda. (Portugalia), G.M EuroCy Innovations Ltd, (Cipru) şi Status Employment (Marea Britanie), vă invită la conferinţa de lansare a proiectului „Labour market Employment for young Adults with a Disability – LEAD”, in data de 07 noiembrie 2018, la Hotel IBIS Constanţa, sala TRAIAN, începând cu ora 10:00.
 
Proiectul, care se adresează tinerilor cu dizabilităţi, se derulează în perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2021 şi este cofinanţat din EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment. Obiectivul general al proiectului vizează creşterea accesului tinerilor cu dizabilităţi pe piaţa forţei de muncă, prin aplicarea unor măsuri optime în procesul de ocupare a acestora. 450 de tineri cu dizabilităţi, cu vârsta între 15 şi 29 de ani, dintre care 150 din România, vor beneficia de realizarea unor profile vocaţionale, urmate de planuri individuale de acţiune; vor participa la activităţi de voluntariat şi la procesul de angajare asistată, inclusiv la întâlniri cu potenţiali angajatori. În ceea ce priveşte ţara noastră, datorită acestui proiect, vor fi înfiinţate două Centre de servicii și resurse în angajare asistată la Constanţa şi Bucureşti, cel din Capitală, autorizat pentru formare în domeniul angajării asistate. Companiile interesate să se implice în îmbunătăţirea situaţiei privind ocuparea tinerilor cu dizabilităţi vor beneficia în cadrul proiectului de informare şi consultanţă în domeniul angajării asistate, de cursuri de formare, precum şi de un ghid de bune practici în angajarea tinerilor cu dizabilităţi.
 
Ne-am dori să vă avem alături de noi la acest eveniment, pe care noi ni-l dorim informativ, interactiv şi un bun punct de plecare pentru ca împreună să facem un mâine mai bun pentru tinerii cu dizabilități. Ne puteti contacta la telefon 0771.442.041 sau 0723.501.607 sau pe email: contact[at]hao.org.ro
 

 

Recrutam in Constanta!

25/07/2018 16:37

HEALTH ACTION OVERSEAS organizatie cu activitate in domeniul furnizarii serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilitati, recruteaza pentru proiectul ‘Labour market Employment for young Adults with a Disability - LEAD’ finantat de EEA & Norway Grants si aflat in derulare pe 36 luni:

 

1. SPECIALIST RELATII PUBLICE SI COMUNICARE

Program de lucru: 2h/zi, 40 h/luna

Cerinte:

 • Absolvent al invatamantului superior, de preferat in domeniile:  jurnalism sau comunicare si relatii publice;
 • Experienta in informare, publicitate si comunicare minim 3 ani;
 • Experienta in implementarea proiectelor cu fonduri europene minim 1 an;
 • Fluenta (scris/vorbit) in limba engleza;
 • Abilitati de comunicare si relationare interpersonala, organizarea resurselor si stabilirea prioritatilor.

Sarcini:

 • Responsabil cu organizarea si implementarea masurilor de informare si publicitate ale proiectului: Conferinte de lansare/inchidere, conferinte de presa, buletine informative, comunicate de presa,  alte evenimente;
 • Planifica, coordoneaza si monitorizeaza activitatea nationala de informare si publicitate din cadrul activitatilor proiectului;
 • Elaboreaza si pune in aplicare o strategie de dezvoltare a vizibilitatii proiectului;
 • Intocmeste si elaboreaza materialele /documentatia pentru promovarea proiectului.
 

2. SPECIALIST ANGAJARE ASISTATA - VOLUNTAR

Program de lucru: 6h/zi, 120 h/luna

Durata contractului: minim 8 luni

Cerinte:

 • student / absolvent studii socio-umane.

Responsabilitățile și sarcinile principale:

 • Identifica tineri cu dizabilitati (15 - 29 ani) si ii sprijina in procesul de angajare si incluziune sociala si profesionala;
 • Aplica instrumentele elaborate in cadrul proiectului (profil vocational, planul de actiune etc.), monitorizeaza si evalueaza parcursul serviciilor de angajare asistata oferite fiecarui beneficiar;
 • Contribuie la elaborarea unei baze de date cu persoanele din grupul tinta, implicate in activitatile proiectului;
 • Identifica angajatori, specialisti in domeniul resurselor umane si membri ai familiei tanarului cu dizabilitati, promoveaza activitatile proiectului si sprijina implicarea acestora in cadrul proiectului;
 • Participa la toate evenimentele organizate in cadrul proiectului: conferinte, intalniri, schimburi de experienta.

Avantaje / beneficii:

 • Oferirea unui context real și util de pregătire pentru profesia de specialist in angajare asistata;
 • Oferirea de materiale, instrumente și know-how pentru dezvoltarea în domeniul angajarii asistate;
 • Posibilitatea de participare la sesiuni de formare interna privind procesul de angajare asistata pentru tineri cu dizabilitati;
 • decontarea lunara a unui abonament de transport local, pe 2 linii;
 • asigurarea unui telefon de serviciu.
 
Persoanele interesate sunt rugate sa trimita CV + Scrisoare de intentie la adresa office@hao.org.ro pana la data de 01.08.2018.

 

Doriti sa directionati 2% din impozitul pe venit pe anul 2016 catre HAO?

31/01/2017 16:26

Multumim tuturor prietenilor si sustinatorilor nostri care (si) in 2015 au directionat 2% din impozitul pe venit catre Fundatia Health Action Overseas (fosta Fundatia pentru o Viata mai Buna - FVB). Speram ca nu ne veti uita nici anul acesta!

 

Daca ati obtinut numai venituri din salarii, descarcati DECLARATIA _230 aici:

                                        

Daca ati obtinut, pe langa salarii si orice alte forme de venituri (ex. chirii, drepturi de autor, etc.), descarcati DECLARATIA_200 aici:

                                        

 

A big THANK YOU to all our Romanian friends and supporters who donated 2% from their salary taxes to Health Action Overseas (formerly Fundatia pentru o Viata mai Buna - FVB) in 2015 – we hope you remember us in this tax year!

 

If you only got salaries, download DECLARATION_230 here:

                                        

If you also got any other type of income, download DECLARATION_200 here:

                                        

Should you need more information about this option, and/or assistance in filling in the form, please contact us at office@hao.org.ro , phone us on 021 320 30 68 or skype us on fvb.romania

Pentru o viata buna - Idei din Tara lui Andrei

02/03/2016 15:49

Fundatia pentru o Viata mai Buna anunta lansarea proiectului 'Pentru o Viata Buna' project sponsorizat de Fundatia PACT cu sustinerea financiara a OMV Petrom in cadrul programului de finantare "Idei din Tara lui Andrei".

Acesta va fi implementat incepand cu 1martie 2016 pentru o durata de 12 luni, se adreseaza locatarilor Campusului Henri Coanda si incurajeaza implicarea persoanelor vulnerabile din punct de vedere social în viaţa comunităţii, creşterea activismului comunitar în rândul acestora si cresterea încrederii în capacitatea de a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul accesati https://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-pentru-o-viata-buna-id-1792-cmsid-65, sau ne puteti contacta:

Tel./Fax 0213203068; 0723501607
email: office@fvb.ro; boisteanuraluca@fvb.ro
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fundatia-pentru-o-Viata-mai-Buna-FVB/212384152110810
Site: www.fvb.ro

Doriti sa directionati 2% din impozitul pe venit pe anul 2015 catre FVB?

08/02/2016 10:37

Multumim tuturor prietenilor si sustinatorilor nostri care (si) in 2014 au directionat 2% din impozitul pe venit catre Fundatia pentru o Viata mai Buna (FVB). Speram ca nu ne veti uita nici anul acesta!

 

Daca ati obtinut numai venituri din salarii, descarcati DECLARATIA _230 aici:

                                        

Daca ati obtinut, pe langa salarii si orice alte forme de venituri (ex. chirii, drepturi de autor, etc.), descarcati DECLARATIA_200 aici:

                                        

 

A big THANK YOU to all our Romanian friends and supporters who donated 2% from their salary taxes to FVB (HAO partner) in 2014 – we hope you remember us in this tax year!

 

If you only got salaries, download DECLARATION_230 here:

                                        

If you also got any other type of income, download DECLARATION_200 here:

                                        

Should you need more information about this option, and/or assistance in filling in the form, please contact us at office@hao.org.ro , phone us on 021 320 30 68 or skype us on fvb.romania

2 of the 3 young adults that finished the 8th grade of Primary School – Congrats!

19/08/2015 10:19

2 din cei 3 tineri ai nostri care au absolvit cu succes clasa VIII-a prin Programul “Scoala Altfel” – Felicitari!

This opens up new opportunities as they will now be able to attend Qualification Courses.

 

Once again,

Congratulations!

and

Thank you very much! to all the people and organisations involved!

Angajam in Constanta / We are recruiting in Constanta

04/08/2015 12:49
Asistent Social cu jumatate de norma, program flexibil


Responsabilitati: Asistentul social raspunde de realizarea si coordonarea activitatilor specifice managementului de caz si este responsabil cu coordonarea activitatilor locale prin dezvoltarea de parteneriate cu actori locali publici si privati activi in domeniul dizabilitatii.


Cerinte: Studii superioare de specialitate finalizate, abilitati de comunicare si relationare, capacitatea de a lucra individual si in echipa, rezistenta la stress, cunostinte de limba engleza cel putin la nivel mediu. Experienta profesionala de minim 2 ani.

Experienta in domeniul managementului de proiect si in gestionarea resurselor umane, materiale, financiare si informationale, precum si experienta de lucru cu persoane cu dizabilitati constituie un avantaj.


Persoanele interesate sunt rugate sa trimita CV si scrisoare de intentie prin e-mail la adresa office@fvb.ro pana la data de 21.08.2015. Numai candidatii selectati vor fi contactati pentru interviu.

HAO Board Meeting - Nov. 2014

18/11/2014 13:42

On the 18th of Novermber 2014 another Meeting of HAO Board of Directors was held in Dublin, where Nico, FVB's Executive Director has also attended.

HAO Board Meeting - Feb. 2014

15/02/2014 13:34

Today, the 25th of February 2014, FVB's Executive Director has attended HAO Board of Directors Meeting in Dublin.

Late September weekend trip to Tulcea

29/09/2013 13:46

Items: 1 - 10 of 32
1 | 2 | 3 | 4 >>